Blogg

Automatisera den hybrida arbetsplatsen med Microsoft Power Platform

Att leda dina medarbetare i hybrida arbetssätt inkluderar att driva utvecklingen i hur ni kan jobba smartare med hjälp av digitalisering. Spara tid på repetitiva arbetsuppgifter och gör mer av det som skapar värde för hela verksamheten. Enklare automationer har blivit lättare att skapa med Microsoft Power Platform, vilket innebär att det nu är enklare än någonsin att minimera klassiskt tråkiga arbetsuppgifter.
 
"Att få ditt team att utnyttja den teknik som finns börjar med dig som ledare. Om ni redan jobbar i Microsoft 365 så finns massor av smarta lösningar att hämta i era befintliga licenser. Börja med att kika i den verktygslåda ni redan har", rekommenderar Viktor Hakegård , Leading Consultant på Accigo.
 
Ladda ner checklistan:  17 hack för att levla ditt hybrida ledarskap  För att lyckas med den hybrida arbetsplatsen behöver du som ledare en  fungerande strategi. I den här checklistan delar våra User  Adoption-specialister sina bästa tips på hur du bedriver ett framgångsrikt  ledarskap – oavsett var teamet befinner sig. Hämta checklistan → 

 

Enklare hybridarbete med Power Platform

Exempel på värdefull tid som ofta aggregeras till flera timmar sett till ett arbetsteam är momentet att spara ner bilagor från mail till mappar i molnet. Det är en vardaglig arbetsuppgift vi gör upprepade gånger per dag som är relativt enkel att automatisera. Genom enkla templates i Power Platform kan bifogade dokument automatiskt sparas ner till samma ställe i molnet, oavsett om du kollar mailen i telefonen eller desktop.

Ett annat exempel som underlättar i ditt hybridarbete är en automatisering som kollar igenom din möteskalender kommande vecka och som ger dig en uppdatering om vilka dagar du behöver vara på kontoret för fysiska möten. Det är en enkel uppsättning som sparar mycket tid och framförallt energi hos den enskilde medarbetaren, förklarar Viktor.

Nu finns AI tillgängligt för fler

Med Power Platform har det också blivit smidigare att komma igång med enklare AI. Viktor menar att det finns ett stort värde att hämta hem i tekniska lösningar, de har på kort tid blivit otroligt mycket smartare. Produktionsindustrin, serviceyrken och fastighetsbranschen är exempel på tre helt olika områden där automatisering kan gynna hela verksamheten och där affärsutvecklingen har en direkt vinst från automatisk insamling och analys av data.
 
Mall LinkedIn-3
 
Tidigare har den stora utmaningen varit att automatisering krävt en hög teknisk kunskap, men med Microsofts ramverk finns stora möjligheter att automatisera flöden och samtidigt behålla ett starkt säkerhetstänk. Det som medarbetare tidigare skapade genom egna ihopsnickrade lösningar med stora säkerhetsrisker går nu att automatisera och implementera på hela organisationen så att det blir en del av företagskulturen och inkluderar informationssäkerheten.
 

Kom igång med automatisering av arbetsuppgifter

Viktors tips till dig som är nyfiken på hur ditt team kan skapa större värde med hjälp av automatisering är att börja med en inventering av de arbetsuppgifter som ni som team vill göra mindre av. Många av de enklaste automatiseringarna handlar om dokumenthantering, till exempel att översätta information i mail och pdf:er till strukturerad information i ett system. Det är arbetsuppgifter som ofta sköts manuellt idag, men som går att automatisera oavsett bransch och företag.
 
Skapa en bruttolista och värdera uppgifterna. Hur stort värde skulle det innebära att frigöra tid från dem? Vad krävs för att skapa en automatiserad process för det? Nyttja de färdiga mallarna som finns från Microsoft och kontakta oss på Accigo för att se till så att miljöerna och arbetsmetodiken blir så smidig som möjligt.
 
Prenumerera på bloggen

Få uppdateringar om nya inlägg

Vill du veta mer om våra pågående projekt och aktuella branschtrender? Vi berättar även om våra olika erbjudanden och sättet vi arbetar på för att hjälpa våra kunder att digitalisera sina verksamheter.

Fyll i din e-post för att prenumerera

Relaterat innehåll

Läs mer och låt dig inspireras

I vår kunnskapsbank har vi samlet vår beste innsikt fra det nordiske markedet. Her finner du vår svenske blogg og guider, samt våre norske kundecase.

Til bloggen