Blogg

Jobba smartare i hybrida arbetsteam - här är frågorna du ska ställa

Skapa spelregler för ditt hybrida arbetsteam i syfte att medarbetarna ska må bra, jobba tillsammans som ett välfungerande team och uppnå de affärsmässiga resultat ni tillsammans eftersträvar. Som ledare är det din roll att sätta spelreglerna om vad som ska gälla för ditt team.
 
Här nedan är frågor att använda dig av för att skapa framgångsrika hybrida arbetsteam. Använd frågorna för att tillsammans med dina medarbetare sätta spelplanen. Följ upp dem kontinuerligt, spelplanen är under konstant förändring och det gäller särskilt när nya medarbetare introduceras till teamet.
 
Frågor till ditt hybrida arbetsteam
 
 • Vad är det som skaver, som inte fungerar idag?
 • Hur skulle du vilja att det fungerade?
 • På vilket sätt skulle du vilja att vi har möten?
 • Varifrån ska vi ha möten?
 • Vilka kommunikationskanaler tycker du att vi ska använda? Dvs när ska vi maila och när ska vi använda Teams? När använder vi telefon? 
 • Vad har vi för förväntan på varandra när det kommer till att svara?
 • Hur ska vi använda de tillgänglighetsstatusfunktioner som finns och vad tolkar vi att de betyder?
 • Hur kan du sätta upp aviseringar för dig själv, så att du kan stänga ner arbetet och inte alltid vara tillgänglig?
 Ladda ner checklistan: 17 hack för att levla ditt hybrida ledarskap För att lyckas med den hybrida arbetsplatsen behöver du som ledare en fungerande strategi. I den här checklistan delar våra User Adoption-specialister sina bästa tips på hur du bedriver ett framgångsrikt ledarskap – oavsett var teamet befinner sig. Hämta checklistan → 
 
Som ledare är det en god idé att coacha dina medarbetare att sätta upp aviseringar för tysta timmar. På den hybrida arbetsplatsen är det svårare att uppfatta hur medarbetare mår och det hybrida arbetssättet kräver ett mer coachande förhållningssätt och ett utökat ansvar för självledarskap hos den enskilda medarbetaren. Ha tillit till dina medarbetare, men coacha dem till återhämtning och uppmana till respekt dem emellan.
Är du nyfiken på hur du kan automatisera den hybrida arbetsplatsen? Läs vårt blogginlägg här!
Prenumerera på bloggen

Få uppdateringar om nya inlägg

Vill du veta mer om våra pågående projekt och aktuella branschtrender? Vi berättar även om våra olika erbjudanden och sättet vi arbetar på för att hjälpa våra kunder att digitalisera sina verksamheter.

Fyll i din e-post för att prenumerera

Relaterat innehåll

Läs mer och låt dig inspireras

I vår kunnskapsbank har vi samlet vår beste innsikt fra det nordiske markedet. Her finner du vår svenske blogg og guider, samt våre norske kundecase.

Til bloggen