Blogg

Automation möjliggör tillväxt

I en osäker omvärld med begränsade resurser är automatisering en strategi för många företag att skapa effektivitet i interna processer - och dessutom möjliggöra tillväxt. Automatisering är ett modernt och proaktivt tillvägagångssätt vilket gör att medarbetare fokuserar på arbetsuppgifter som ger mer värde. 
 
Det finns flera möjliga lösningar för automation, speciellt när Dynamics 365 Finance utgör grunden för affärsplattformen. En av lösningarna är att använda Power Platform tillsammans med ert affärssystem. Ett av de viktigaste verktygen i Power Platform är Power Automate som hanterar automatiska flöden. 

Se automation som en tillgång för ekonomerna 

Power Platform möjliggör automatisering av repetitiva processer, eller delar av processer. Det kan till exempel handla om godkännandeprocesser, import av valutakurser och valutaväxlingar, eller att automatisera uppföljning av förfallna fakturor och skicka påminnelser.

Automatisering kan bli en värdefull tillgång för medarbetarna på ekonomiavdelningen genom att utföra repetitiva uppgifter så att mer tid kan frigöras till sådant som kräver tankekraft, analys och mänsklig kontroll, säger Anna Ryding, lösningsarkitekt på Accigo. 

Genom att inkludera Power Platform får du dessutom ut mer av det system du redan investerat i och kan uppnå maximal nytta. 

Accigo_webb-17

Expandera verksamheten med befintliga resurser 

Med automatisering kan ditt företag växa med befintliga resurser, till exempel expandera till nya marknader utan att ekonomiavdelningen behöver växa. Strategin för automatisering kan alltså bli en möjliggörare för tillväxt. 

Nyttan kan exempelvis komma från försäljningsorderprocessen genom att data automatiskt flyttas från Excel till bokföringssystem, automatisk fakturering, att autogenerera betalningsförslag eller skicka och ta emot betalningsfiler. 

Läs vårt kundcase med Team Olivia här!

”Alla ska ha möjlighet att effektivisera sin vardag” 

Tack vare Microsofts utveckling av verktyg och smarta lösningar finns mycket större möjlighet för företag att kunna automatisera sina processer. Eller som Microsoft själva uttrycker det: ”alla ska ha möjlighet att effektivisera sin vardag”. I och med Power Platform har automatisering blivit tillgängligt, prisvärt och säkert.

Fyra steg till att jobba mer datadrivet  Effektivare organisation – kom igång direkt Hämta guiden

Automatisering kan underlätta arbetsvardagen under de särskilt intensiva perioderna vid bokslut. Bokslutstider innebär att repetitiva uppgifter utförs under hög tidspress, och då kan automation vara nyckeln för en effektiv och smidig bokslutsprocess. Med automation kan medarbetarna på ekonomiavdelningen fokusera på värdeskapande output och analys och får mer tid till att stötta verksamheten med ekonomisk expertis. 

"Ett medskick till din egen verksamhet är att reflektera över er bokslutsprocess. Hur lång tid lägger ni på boksluten varje månad och år, mäter ni tiden för varje aktivitet, och hur många av de processerna är repetitiva och skulle kunna automatiseras?" avslutar Anna Ryding. 

Kontakta Rebecka om du är intresserad av att veta mer! 

Prenumerera på bloggen

Få uppdateringar om nya inlägg

Vill du veta mer om våra pågående projekt och aktuella branschtrender? Vi berättar även om våra olika erbjudanden och sättet vi arbetar på för att hjälpa våra kunder att digitalisera sina verksamheter.

Fyll i din e-post för att prenumerera

Relaterat innehåll

Läs mer och låt dig inspireras

I vår kunnskapsbank har vi samlet vår beste innsikt fra det nordiske markedet. Her finner du vår svenske blogg og guider, samt våre norske kundecase.

Til bloggen