Välkommen till Accigos blogg

 

Vill du veta mer om våra pågående projekt och aktuella branschtrender? Vi berättar även om våra olika erbjudanden och sättet vi arbetar på för att hjälpa våra kunder att digitalisera sina verksamheter.

Därför kan ledarskap inte digitaliseras

Linda Åberg Petersson | onsdag 13/5 2020 08:7

Trygghet i organisationen leder till motivation, kreativitet och innovation vilka tillsammans leder till utveckling framåt. Dessa tre viktiga komponenter i en organisation eller team kan inte digitaliseras. Data visar oss de siffror vi vill se, förutspår det som vi efterfrågar och avancerade modeller tränas på de data vi tillhandahåller.

Läs mer

Framgångsfaktorer för en lyckad CRM-implementation

Sofia Sjösten | måndag 27/4 2020 11:20

Ämnen: CRM

Ett effektivt CRM-system inom insamlingsbranschen ger en 360 graders vy på era givare så att ni med anpassade utskick kan bearbeta givarna på bästa sätt. All information samlas på ett och samma ställe så att ni i organisationen sparar tid och kan lägga tiden på det som ni verkligen brinner för. Men hur ska ni då tänka inför ett systembyte? Från vår erfarenhet av att arbeta med insamlingsorganisationer har vi här sammanställt 6 nyckelfaktorer för en lyckad CRM-implementation.

Läs mer

Jobba hemifrån med bibehållen säkerhet och effektivitet

Oskar Alm | onsdag 15/4 2020 10:53

Har du svårt att genomföra dina vanliga arbetsuppgifter när du jobbar hemifrån? Kommer du inte åt de filer eller den data du behöver för att kunna genomföra ditt arbete? Tvingas du åka till kontoret för att överhuvudtaget kunna genomföra ditt arbete? Detta är utmaningar som anställda och företag ställs inför när krav på att kunna jobba hemifrån eller från andra platser än kontoret uppstår.

Läs mer

De bästa SharePoint Communication Site-nyheterna från 2019

Nathalie Liljedal | måndag 10/2 2020 12:52

2020 är i full gång och vi förväntar oss många spännande uppdateringar under året, men vilka uppdateringar fick vi egentligen under 2019?

SharePoint communication sites har öppnat upp många nya möjligheter vad gäller hur vi kan bygga intranät utan kod samt hur vi kan sprida och visa information inom en organisation. Men hjälp av att bygga intranät på standardkomponenter förenklar du förvaltningen samtidigt som det ständigt kommer nya funktioner genom Office365-plattformen. Nedan listar jag mina favoritnyheter ­från 2019.

Läs mer

Checklista: Kan du fatta datadrivna beslut?

Linda Åberg Petersson | torsdag 6/2 2020 08:12

Som en konsekvens av digitaliseringen är möjligheten att arbeta mer datadrivet något som många organisationer prioriterar just nu. De flesta har förstått storheten i att gå från beslut fattade med ett finger i luften till att backa upp besluten med data. Många företagsledare vi träffar vill komma vidare med sitt datadrivna arbetssätt men vet inte riktigt om de (och organisationen) kan. För att komma vidare brukar vi använda, bland annat, dessa fem punkter för att se om de är redo att fatta datadrivna beslut.

Läs mer

Skiftar digitaliseringens fokus från teknik till människa? Sex trender inför 2020

Lisa Lindvall | fredag 6/12 2019 08:5

Under året har vi följt våra kunder på deras digitala resor och samlat på oss en del insikter och lärdomar som vi delar med oss av i detta inlägg. Sammanfattningsvis handlar det om att det just nu pågår ett skifte inom digitaliseringen där det primära fokuset flyttas från tekniken till att nu fokusera på människorna och hur vi använder tekniken.

Läs mer

Vad innebär det att vara datadriven?

Linda Åberg Petersson | onsdag 4/12 2019 08:13

Många pratar om “datadrivet”, men begreppet kan definieras på många olika sätt. För att få en gemensam förståelse kring varför ni ska arbeta datadrivet i er organisation, är det viktigt att det finns en samsyn både hos ledningen och i hela organisationen. En samsyn kring vad det faktiskt innebär för er att vara datadrivna. I denna bloggpost förklarar vi på Accigo vad vi menar med datadrivet och ger er samtidigt ett par insikter i vad det innebär att vara en datadriven organisation.

Läs mer

Fastighetsbranschen måste fokusera på den inre digitaliseringen

Johan Svenungsson | fredag 20/9 2019 11:24

När digitalisering inom fastighetsbranschen kommer på tal handlar det ofta om lösningar som underlättar för hyresgästerna i form av smart styrning av el och värme, WiFi, IoT-lösningar, bokningssystem och säkerhet för att nämna några. Samlingsordet för detta är PropTech och det är en starkt växande bransch med många spännande startups som erbjuder nya lösningar. Fastighetsbranschens digitalisering har dock ett parallellt spår som inte får lika stor uppmärksamhet och det är den egna digitialiseringen, vad behöver fastighetsägare i form av verktyg och processer för att kunna hantera PropTech?

Läs mer

Fyra vanliga fallgropar inom robotstyrd processautomation

Martin Bodin | tisdag 3/9 2019 08:0

Robotstyrd processautomation (RPA), som på engelska benämns Robotic Process Automation, har en enorm potential. Detta eftersom många av de uppgifter vi idag utför manuellt kan automatiseras för att frigöra tid till mer värdeskapande uppgifter. Men, som alltid finns det fallgropar i denna typen av projekt där ogenomtänkta beslut kan leda till att resultaten uteblir. Så istället för att kasta dig ut i den robotstyrda världen så bör du stanna upp, tänka till, göra en plan och läsa detta blogginlägg.

Läs mer

Läsvärda artiklar om Robotstyrd processautomation

Martin Bodin | tisdag 3/9 2019 08:0

Om du har behov av att automatisera repetitiva och regelbaserade processer i din organisation så är Robotstyrd pocessautomation (RPA) helt rätt väg att gå. En av de främsta fördelarna med RPA är att du kan börja smått för att sedan skala upp allt eftersom ni lär er var automatiseringen kan göra mest nytta.

Läs mer

Accigo-Bloggen

 

torsdag 1/1 1970 01:0

Lists by Topic

Sortera efter kategori

Senaste inläggen