Blogg

Key take aways från vårt webinarium om Business Centrals uppdateringar

Vi tyckte att det var inspirerande att dela vår kunskap med dig på webinariet den 19 oktober om uppdateringarna i Business Central och Nordiska Galleriet Groups digitaliseringsresa tillsammans med oss. Här är våra key take aways till dig i syfte att skapa en enklare och smidigare jobbvardag! Vissa medskick är mer konkreta att ha koll på redan nu – medan andra är kontinuerliga strategier som skapar förutsättningar för framtida framgång.

Missade du webinaret men vill se det i efterhand? I så fall kan du göra det här.

3 rekommendationer inför uppdateringarna i Business Central

 • Påbörja testerna i en sandbox. Microsoft delar upp sina releaser i stora och små (major och minor). Vid de stora releaserna, som kommer halvårsvis, skickar Microsoft ut detaljerad information och du som kund kan själv definiera ett fönster när uppgraderingen ska ske. Här är det viktigt att testa ordentligt. I ett första steg bör du testa allt i en sandbox (här sker testerna med Microsofts test-data). I nästa steg är det dags för en sandbox med din egen data. För att slutligen uppgradera till nästa version.

 • Automatisera testerna av era anpassningar. För att på ett smidigt sätt kunna testa kundanpassningar i lösningen rekommenderar vi att man, så långt det är möjligt och tillför nytta, låter utveckla automatiska tester som gör att testarbetet minimeras och effektiviseras. Dessa kommer även i god tid fånga upp kommande förändringar som är ”flaggade” att utgå eller ersättas, men som ännu finns och fungerar som tidigare.

 • Leta rätt på guldkornen. Skapa en rutin för att alltid gå igenom de nya funktionerna för att se vad ni kan använda för att effektivisera. Detta har du redan initierat genom att vara nyfiken på vårt webinar!

3 exempel på uppdaterade funktioner som förenklar din jobbvardag

 • Artikelspårning. Spåra artiklar som används i projekt, inklusive plockningar, för att kunna jobba snabbare och smidigare med planering och uppföljning.
  • För att aktivera, gå till sidan Funktionshantering. Välj sedan Aktivera lager- och distributionslagerplockning från projekt.
 • Obligatoriska variantkoder. Obligatoriska variantkoder hjälper dig att t.ex. hålla ett mer korrekt lagersaldo.
  • För att aktivera funktionen går du till sidan Lagerinställningar sida och väljer fältet Variant obligatorisk. Notera att du kan åsidosätta den här globala inställningen för specifika artiklar.
 • Kontouppställningar. Det du tidigare kände igen som Kontouppställningar byter namn till Ekonomisk rapportering och gör det enklare för dig att skapa egna rapporter.
  • När du söker efter Kontouppställningar visas i stället sökresultat för Ekonomisk Rapportering.

 
Prenumerera på bloggen

Få uppdateringar om nya inlägg

Vill du veta mer om våra pågående projekt och aktuella branschtrender? Vi berättar även om våra olika erbjudanden och sättet vi arbetar på för att hjälpa våra kunder att digitalisera sina verksamheter.

Fyll i din e-post för att prenumerera

Relaterat innehåll

Läs mer och låt dig inspireras

I vår kunnskapsbank har vi samlet vår beste innsikt fra det nordiske markedet. Her finner du vår svenske blogg og guider, samt våre norske kundecase.

Til bloggen