Välkommen till Accigos blogg

 

Vill du veta mer om våra pågående projekt och aktuella branschtrender? Vi berättar även om våra olika erbjudanden och sättet vi arbetar på för att hjälpa våra kunder att digitalisera sina verksamheter.

Den hälsosamma digitala arbetsplatsen

 

fredag 14/6 2019 13:23

För ett par dagar sedan anordnade teamet Digital Lead frukostseminariet Den hälsosamma digitala arbetsplatsen där vi tillsammans med våra gäster utforskade hur en organisation kan utvecklas till en digital hälsosam arbetsplats.

Under seminariet väcktes många intressanta tankar och diskussioner kring digitalisering och hur vi människor hittar vår plats i den. Gästtalare Birgitta Ekman Lissgärde, Communication Development Manager, från Vattenfall berättade om deras digitala resa, hur teknikens utveckling påverkat, vilka utmaningar de stött på och hur de lösts. Fortsättningsvis kommer det bli ännu viktigare att se människorna i digitaliseringen för att lyckas. 

Några av de viktigaste punkterna som vi fångade upp från frukosten

  • Chefer måste visa vägen i digitaliseringen, men även öppna upp för en öppen kultur

  • Den digitala arbetsplatsen innehåller många verktyg att välja mellan och flera generationer med olika arbetssätt som ska samspela. Det är viktigt att det finns ett tydligt ledarskap kring vad som gäller och vilka förväntningar som finns.

  • Olika personer är duktiga på olika saker, vilket kan nyttjas på ett bra sätt

  • Att driva den digitala utvecklingen handlar mycket om att ställa frågor gällande vilka verktyg som ska användas och hur

Vi har skrivit en guide om hur ni kan skapa en digital kultur tillsammans, mer information om den hittar du här.

Diskussion och reflektioner

Under seminariet diskuterades också vilka förändringar som skulle ge störst värde i deltagarnas hälsosamma digitala arbetsplats, vilket summeras med följande:

  • Få bort mail.

  • Gemensamt regelverk, vad är det vi gör, varför och vad förväntas?

  • Möjlighet att avsätta tid till att lära sig verktygen på arbetstid.

  • Inte underskatta people-delen, i exempelvis Office 365, det är en förändringsresa och den sker inte av sig själv.

Är du nyfiken på vad User Adoption handlar om och hur ni kan använda det för er inre digitalisering? Hör av dig direkt eller kika in på vår webbsida om ämnet: www.accigo.se/user-adoption

Rekommenderad guide:  Så här skapar ni en digital kultur  Här är de 5 viktigaste delarna för att lyckas med er digitalisering Hämta guiden

Lisa Lindvall

Skrivet av

Lisa Lindvall

Den hälsosamma digitala arbetsplatsen

 

fredag 14/6 2019 13:23

Senaste inläggen