Blogg

Den hälsosamma digitala arbetsplatsen

Med Den hälsosamma digitala arbetsplatsen som tema anordnade vi på Accigo ett frukostsemniarium där vi tillsammans med våra gäster utforskade hur en organisation kan utvecklas till att vara både digital och hälsosam.

Under seminariet väcktes många intressanta tankar och diskussioner kring digitalisering och hur samspelet med oss människor kan förbättras. Gästtalare Birgitta Ekman Lissgärde, Communication Development Manager på Vattenfall och utsedd av Making Waves som en av 50 personer som driver den digitala omställningen, berättade om deras digitala resa, hur teknikens utveckling påverkat deras arbete, vilka utmaningar de stött på och hur de lösts. Fortsättningsvis kommer det bli ännu viktigare att se människorna i digitaliseringen för att lyckas. 

Några av de viktigaste punkterna som vi fångade upp från vår gästtalare

 • Chefer måste visa vägen i digitaliseringen, men även öppna upp för en öppen kultur

 • Den digitala arbetsplatsen innehåller många verktyg att välja mellan och flera generationer med olika arbetssätt som ska samspela. Det är viktigt att det finns ett tydligt ledarskap kring vad som gäller och vilka förväntningar som finns

 • Olika personer är duktiga på olika saker, placera rätt kompetens på rätt plats

 • Att driva den digitala utvecklingen handlar mycket om att ställa frågor gällande vilka verktyg som ska användas och hur

Vi har skrivit en guide om hur ni kan skapa en digital kultur tillsammans, mer information om den hittar du här.

Diskussion och reflektioner

Under seminariet diskuterades också vilka förändringar som skulle ge störst värde i deltagarnas hälsosamma digitala arbetsplats, vilket summeras med följande:

 • Få mindre mail

 • Gemensamt regelverk, vad är det vi gör, varför och vad förväntas?

 • Möjlighet att avsätta tid till att lära sig verktygen på arbetstid

 • Att implementera ett nytt verktyg är en förändringsprocess – kom ihåg människan

Är du nyfiken på vad User Adoption handlar om och hur ni kan använda det för er inre digitalisering? Kolla in vår hemsida, vårt case Så får du tusentals användare att gilla ny teknik eller hör av dig direkt så berättar vi gärna mer!Ladda ner vår guide! Så här skapar ni en digital kultur I snitt är det endast 34% av användarna som direkt tar till sig den nya tekniken, övriga måste få hjälp och stöd för att komma igång. I den här guiden går vi igenom de fem viktigaste delarna som behövs för att lyckas med den inre digitaliseringen. Hämta guiden

Prenumerera på bloggen

Få uppdateringar om nya inlägg

Vill du veta mer om våra pågående projekt och aktuella branschtrender? Vi berättar även om våra olika erbjudanden och sättet vi arbetar på för att hjälpa våra kunder att digitalisera sina verksamheter.

Fyll i din e-post för att prenumerera

Relaterat innehåll

Läs mer och låt dig inspireras

I vår kunnskapsbank har vi samlet vår beste innsikt fra det nordiske markedet. Her finner du vår svenske blogg og guider, samt våre norske kundecase.

Til bloggen