Blogg

Allt du behöver veta om senaste uppdateringen av Business Central

Att använda ett standardiserat verksamhetssystem, så som Business Central, ger dig många fördelar. Du kan till exempel anpassa lösningen beroende på era aktuella behov av krav och kapacitet och det är enkelt att lägga till och ta bort funktioner. Exempelvis genom köp av produkter i AppSource. Om du dessutom gör det i molnet kan du öka tillgängligheten för alla inom organisationen. Perfekt för en hybridarbetsplats där människor arbetar från olika geografiska platser.

Digitalisering blir en allt mer central del av framgången för små och medelstora företag. Kundernas förväntningar förändras samtidigt som sättet vi arbetar på förändras. Med Microsoft Dynamics 365 Business Central kan små och medelstora företag, på ett snabbt och effektivt sätt, få tillgång till de verktyg de behöver för att lyckas.

Business Central uppgraderas två gånger om året (vår och höst). För dig innebär det att allt jobb med uppgraderingar görs av Microsoft och det enda du behöver göra är att hänga med i utvecklingen. Så istället för att bygga upp en teknisk skuld över tid kan du fokusera på att anpassa era digitala arbetsplatser och processer i takt med uppgraderingarna. 

Okej, nog med introduktion! Nu är det dags att presentera de senaste uppdateringarna (2022 release wave 1) som kommer till Business Central den 1 april 2022.

Vad är nytt i vårens uppgradering?

Det övergripande fokusområdet för denna release är att hjälpa användarna (både nya och befintliga) att bli produktiva snabbare. Det innebär bland annat att onboardingen utvecklas med bättre hjälpmedel i systemet. Utöver det förenklas administrationen, förklaringarna på felmeddelanden blir bättre, nya funktioner adderas och prestandan förbättras.

Funktioner i programmet

Uppdateringarna baseras på de förfrågningar som gjorts av användarna. Det handlar bland annat om bättre rapportering, synkronisering av försäljningsorder åt båda hållen i Business Central och Sales och stöd för lagerplockning.

Dessutom förbättras funktionerna för ekonomi och försörjningskedjan i Business Central med flera optimeringar och förbättring av funktionerna. Allt för att användarna ska kunna vara ännu produktivare. Se hela listan på uppdateringar här.

Bättre integrationer med Microsoft 365

En av alla styrkorna med Business Central är att fungerar väldigt bra tillsammans med Microsoft 365. I och med denna uppdatering har integrationen med Excel förbättras, möjligheten att addera e-postbilagor direkt i Business Central-poster har tillkommit och även möjligheten att dela filer via OneDrive.

Att ha ett verksamhetssystem som integrerar sömlöst med era produktionsverktyg är guld värt både för effektiviteten och affärsnyttan.
Heléne Callersjö, Business Central-specialist Accigo

Administration

Ett system är inte bättre än möjligheterna till administration. Business Central är redan riktigt bra när det gäller administrations- och styrningsfunktioner. Men det kan alltid bli bättre. I den senaste releasen tillkommer exempelvis en uppsättning funktioner som förenklar arbetet med behörigheter och licenser.

Business Central-inlägg-statistik-20220328Rityta 1@2x

Land och region

Business Central görs tillgänglig i fler och fler länder. Efter denna uppdatering är det tillgängligt i mer än 70 länder. Bra jobbat Microsoft!

Utvecklingsverktyg

Microsoft satsar stort på att göra Business Central smidigt för utvecklare. De gör bland annat AL (programmeringsspråket som används inom Business Central för att manipulera data) starkare och tar fram fler verktygsfunktioner. En välkommen uppdatering är  GitHub Go för partners som underlättar uppsättandet av CI/CD för appar utan förkunskaper om exempelvis PowerShell.

Power Platform

Integrationer är en av styrkorna med ett modernt verksamhetssystem. I och med denna uppdatering förbättras integrationen med både Microsoft Power Platform och Microsoft Dataverse. Dessutom förbättras funktionerna för Power Automate för att göra det enklare att konfigurera arbetsflöden.

Sammanfattningen

Om du är ett litet eller medelstort företag är Business Central verkligen värt att kika närmare på (om du inte redan tagit klivet och hoppat på tåget). Ett smidigt och komplett verksamhetssystem anpassat för mindre organisationer. Som Microsoft dessutom lägger mycket kraft och resurser på att utveckla till perfektion.

Vill du veta mer om Business Central? Kika in på vår sida om det.

Prenumerera på bloggen

Få uppdateringar om nya inlägg

Vill du veta mer om våra pågående projekt och aktuella branschtrender? Vi berättar även om våra olika erbjudanden och sättet vi arbetar på för att hjälpa våra kunder att digitalisera sina verksamheter.

Fyll i din e-post för att prenumerera

Relaterat innehåll

Läs mer och låt dig inspireras

I vår kunnskapsbank har vi samlet vår beste innsikt fra det nordiske markedet. Her finner du vår svenske blogg og guider, samt våre norske kundecase.

Til bloggen