Blogg

Jobba smartare när Business Central uppdateras med nya funktioner

Nu i oktober släpps efterlängtade uppdateringar i Business Central, en del av Microsofts verksamhetssystem Dynamics 365 . Det är årets andra släpp från Microsoft, det som kallas Wave 2. Många av uppdateringarna handlar om smartare rapportering och funktioner för bättre koll på ekonomi och försörjningskedjan. Vi vill lyfta tre spännande nyheter i Business Central som innefattas av Wave 2, och som kan göra ditt jobb både enklare och snabbare.

Den 19 oktober bjöd vi på Accigo in till ett webinarium om uppdateringarna i Microsoft Business Central, och hur de kan underlätta för dig i ditt arbete. Där presenterade vi också insikter om hur vår kund Nordiska Galleriet jobbar smartare med Business Central.

On demand webinar  Få full koll på de nya funktionerna i Business Central  Se webinaret här

3 nya uppdateringar i Business Central

 Nytt fält för momsdatum i dokument och poster
För dig som använder särskilda datum för momsinbetalningar så är det nya fältet för momsdatum en uppskattad nyhet så att du slipper hålla koll manuellt. Denna uppdatering gör arbetsvardagen enklare för dig som t.ex. bokför vissa fakturor en månad, och betalar momsen månaden därpå. Fram tills nu har du förmodligen satt upp flera balanskonton för att hantera processen, men med uppdaterade Business Central så finns funktionen färdig att använda.
 
Variantkoder gör ditt arbete mer korrekt
 En av de mest efterfrågade uppdateringarna i Business Central är obligatoriska variantkoder, som hjälper dig hålla ett mer korrekt lagersaldo. Om du har många artiklar som är snudd på identiska, t.ex. om det bara är färgen som skiljer dem åt, är artikelvarianter ett bra sätt att få kontroll på artikellistan. Registrera en artikel, och ange sedan de olika färgerna som varianter av artikeln.
 
Ekonomisk rapportering ersätter kontouppställningar
Nu blir det enklare att bygga fler egna rapporter med funktionen Ekonomisk Rapportering, som tidigare gick under namnet Kontouppställningar.
 
På vårt webinarium ser vi fram emot att berätta om nya funktioner som är särskilt bra för dig som behöver visa, redigera och jämföra data mellan olika företag. Med uppdaterade Business Central blir det enklare att växla mellan sammanhang i Business Central.
 
Prenumerera på bloggen

Få uppdateringar om nya inlägg

Vill du veta mer om våra pågående projekt och aktuella branschtrender? Vi berättar även om våra olika erbjudanden och sättet vi arbetar på för att hjälpa våra kunder att digitalisera sina verksamheter.

Fyll i din e-post för att prenumerera

Relaterat innehåll

Läs mer och låt dig inspireras

I vår kunnskapsbank har vi samlet vår beste innsikt fra det nordiske markedet. Her finner du vår svenske blogg og guider, samt våre norske kundecase.

Til bloggen