Blogg

Våra spaningar från Giva Sveriges årliga insamlingsforum

 
Här om veckan hade Giva Sverige (Branschorganisationen för tryggt givande) sitt årliga insamlingsforum där de delade med sig av inspiration och information. Eftersom att vi arbetar med flera olika insamlingsorganisationer var det självklart för oss att vara med och delta. Här kommer några av våra spaningar!
 
Hur håller ni er relevanta år 2030?
Ett av fokusområdena under konferensen var framtiden och en fråga var “Vad kan man tänka på för att hålla sig relevant år 2030”. Många insamlingsorganisationer är samhällspåverkare inom sina kärnområden. Det innebär bland annat att organisationer kan ha inflytande som sträcker sig längre än både politik och landsgränser. Frågorna att ställa sig för att kunna fortsätta vara en samhällspåverkare kretsar därför kring långsiktighet och generationsväxling. Hur jobbar vi för att behålla de äldre givarna? Samtidigt, hur ser vi till att öka det yngre segmenten? För att vara relevant över tid bör ni med andra ord fokusera brett över nutid och framtid.
 
Förstå ert grundläggande syfte
Givande handlar om att agera efter sina värderingar och hjälpa till där man kan. Det är därför viktigt att veta varför ni gör det ni gör. På engelska skulle man säga What’s your Why? Vad är ert grundläggande syfte? Dessutom är det ofta så att era givare delar ert grundläggande syfte. Med andra ord; det är ofta likasinnade eller personer som sympatiserar med er verksamhet och ert syfte som är era nutida och framtida givare. Vi fick i samband med detta även lyssna mer på hur det går till att sätta upp energigivande  och utmanande mål för sin verksamhet, samt hur du mäter och skiljer effekt och utfall av dessa mål. Hör av dig om du vill veta mer om hur vi kan hjälpa till med det!
 
Utforska vår lösning CRM för insamling
 
Digitaliseringen öppnar dörrar
Vi vet att rätt verktyg kan hjälpa till att fortsätta hålla organisationer relevanta och kunna rikta sig mot rätt målgrupper med rätt budskap. Dagens tekniska möjligheter sätter få gränser för vad som är möjligt. Allt från att automatisera processer till att öka engagemanget och förenkla medlemshanteringen.
 
Under dagen fick vi höra flera exempel på vilket otroligt arbete som läggs ner ute i organisationerna och hur några av de mest framgångsrika kampanjerna och insatserna har arbetats fram under året. Stort Grattis också till alla nominerade, finalister och vinnare av årets Insamlare inom de olika kategorierna!
 
Tack Giva Sverige för en inspirerande dag tillsammans med alla er som deltog. Vi ser fram emot att fortsätta diskussionen tillsammans med er alla!
Prenumerera på bloggen

Få uppdateringar om nya inlägg

Vill du veta mer om våra pågående projekt och aktuella branschtrender? Vi berättar även om våra olika erbjudanden och sättet vi arbetar på för att hjälpa våra kunder att digitalisera sina verksamheter.

Fyll i din e-post för att prenumerera

Relaterat innehåll

Läs mer och låt dig inspireras

I vår kunnskapsbank har vi samlet vår beste innsikt fra det nordiske markedet. Her finner du vår svenske blogg og guider, samt våre norske kundecase.

Til bloggen