Blogg

Är Business Central rätt för dig? Våra experter guidar.

Microsoft Dynamics Business Central är utformat för att möta behoven hos små till medelstora företag genom att erbjuda en allt-i-ett-lösning för verksamhetssystem. Det här är ett kraftfullt verksamhets-system som integrerar centrala affärsprocesser, till exempel ekonomihantering, försäljning, lager och supply, logistik eller projektledning. Växande verksamheter kan utveckla hur systemet används och lägga till moduler. Eftersom Business Central är ett anpassningsbart verksamhetssystem kan det vara ett smart val för producerande bolag, bolag inom fastighet, offentlig sektor eller retail. 

Fördelar med att välja Business Central

Anpassningsbart och användarvänligt

Business Central är utformat för att vara användarvänligt. Vi jämför det med en smartphone där du kan lägga till appar för att utföra specifika uppgifter både snabbare och smartare. Om en specifik funktion saknas, kan du bygga en lösning med hjälp av Power Automate, Power BI och Power Apps. Business Central ger dig stor flexibilitet att utveckla hela systemets funktioner för att passa användarnas vardagliga uppgifter och därmed hela verksamhetens affärsbehov.

20 insikter från användare:  Så lyckas du med Microsoft Business Central  Hur kan marknadens bästa ERP-system effektivisera just din verksamhet? Ladda ner guiden här  

För ett effektivare arbetsliv

Business Center är designat för att förenkla processer och förbättra informationsflödet inom organisationen, vilket ger en mer enhetlig och sammanhängande verksamhetsöversikt. Genom automatiserade arbetsflöden, rapporter som bygger på realtidsdata och ett system som är tillgängligt oavsett enhet har du förutsättningar för ett bättre beslutsfattande och även bättre kommunikation mellan avdelningar.

Skalbart för växande verksamheter

Business Central är anpassat för växande företag genom att vara både skalbart och flexibelt. Lägg till moduler i takt med att verksamheten utvecklas, och addera fler automatisera processer som gynnar medarbetarna på till exempel ekonomi, försäljning eller supply chain genom att frigöra tid. Enkelheten i anpassningar gör Business Central enkelt att lära sig och jobba smartare genom.

Integration i Microsofts ekosystem 

Business Central är tätt integrerat med Microsofts ekosystem, vilket förenklar arbetet med andra verktyg och samarbetet inom din verksamhet. 

Medarbetare som använder Excel i sin arbetsvardag kan jobba smart och integrerat mellan Excel och Business Central med färre klick och utan att behöva växla mellan sidor på skärmen.

Dessutom kan hela teamet och medarbetare på olika avdelningar använda funktioner från Business Central direkt i Teams för att kommunicera och dela information, vilket gör arbetsvardagen mer produktiv.

Mattias Skoog-1

Kontinuerlig utveckling med AI i nya funktioner

Microsoft genomför ständig förbättring av Business Central, med fokus på att prioritera de funktioner som användarna önskar mest för att introducera nya funktioner, uppfylla aktuella lagkrav och integrera smart användning av AI.

Nya versioner med större uppdateringar lanseras två gånger per år. Denna kontinuerliga utveckling säkerställer att Business Central hela tiden förbättras enligt användares önskemål på funktion och affärsnytta. I utvecklingen finns ett alltid pågående arbete för att stärka aspekter för information- och systemsäkerhet. Som användare av Business Central har du därför alltid tillgång till den senaste tekniken vilket kan ge dig konkurrensfördel på marknaden.

Community och support

Det finns ett levande community kring Business Central med forum för tips, råd, och lösningar. På de stora sociala plattformarna finns super users som delar inspiration och smarta sätt att jobba på. Direkt i systemet finns hjälp i direkt anslutning till funktionerna, vilket gör att det alltid går att lära sig mer om hur Business Central kan användas för en smartare arbetsvardag.

Smidig övergång från andra system

Med omfattande möjligheter att importera information från andra system till Business Central är dataövergången från andra verksamhetssystem smidig. Integrera befintliga processer eller uppgradera till Business Centrals mer omfattande moduler på ett sätt som minimerar belastningen på verksamheten och som uppmuntrar till ett lärande av Business Centrals funktioner.

Sammanfattning

Business Central är en robust och säker plattform för verksamhetssystem som tack vare den ständiga utvecklingen alltid ligger i framkant – och ser till att din verksamhet har förutsättning att hänga med i den snabba teknikutvecklingen. Det finns stora fördelar att vara del av Microsofts hela ekosystem eftersom det gör arbetsvardagen smartare och gör samarbetet smidigare mellan dina medarbetare.

 

Prenumerera på bloggen

Få uppdateringar om nya inlägg

Vill du veta mer om våra pågående projekt och aktuella branschtrender? Vi berättar även om våra olika erbjudanden och sättet vi arbetar på för att hjälpa våra kunder att digitalisera sina verksamheter.

Fyll i din e-post för att prenumerera

Relaterat innehåll

Läs mer och låt dig inspireras

I vår kunnskapsbank har vi samlet vår beste innsikt fra det nordiske markedet. Her finner du vår svenske blogg og guider, samt våre norske kundecase.

Til bloggen