Blogg

7 skäl varför MS Business Central ökar din konkurrenskraft

Microsoft Dynamics 365 Business Central är Microsofts omfattande affärslösning designad för att stärka små till medelstora företags konkurrenskraft. Detta är ett molnbaserat ERP som integrerar alla delar av ditt företag; från ekonomi och försäljning till service och drift. Genom att automatisera och effektivt stötta affärsprocesser kan Business Central drastiskt förbättra effektiviteten och ge dig insikter baserat på realtidsdata som stödjer ett mer datadrivet beslutsfattande.
 

Här är sju sätt på vilka Microsoft Dynamics 365 Business Central kan stärka din konkurrenskraft:

1. Hur Microsoft Business Central omdefinierar effektivitet och beslutsfattande för ditt
företag

Business Central kan enkelt automatisera manuella processer, vilket minskar risken för fel och frigör värdefull tid för dina medarbetare. Medarbetarna kan istället fokusera på mer värdeskapande aktiviteter, vilket i sin tur kan öka företagets produktivitet och lönsamhet.
 
20 insikter från användare:  Så lyckas du med Microsoft Business Central  Hur kan marknadens bästa ERP-system effektivisera just din verksamhet? Ladda ner guiden här  
 
Ett exempel på ett sådant arbetsflöde i Business Central är automatisering av fakturaprocessen. Skapa och skicka fakturor i ett automatiserat flöde som är baserat på slutförda order. Flödet kan också konfigureras för att automatiskt uppdatera lagerstatus och finansiella rapporter i realtid när en faktura skapas.

Denna typ av automatiska flöden förbättrar både produktivitet och datakvalitet i ditt företags finansiella data.
 

2. Fatta smartare affärsbeslut med kraften av realtidsdata med Business Central

Genom att ge en ögonblicksbild av företagets nyckeltal i realtid kan Business Central bli ett verktyg för ledningen att fatta mer informerade beslut. Exempelvis kan lagerhanteringssystemet i realtid visa tillgängliga lagervolymer eller lagerstatus, pågående beställningar och framtida behov, vilket möjliggör just-in-time beställningar och minimerar kostnader av att ha för mycket eller för lite i lager. Finansiella dashboards ger uppdaterade inkomst- och utgiftsrapporter, vilket hjälper beslutsfattare att snabbt identifiera trender och fatta snabba beslut.

Denna typ av insikt och flexibilitet gör att du kan reagera snabbare på marknadsförändringar och kundbehov.

3. Skalbarhet för tillväxt

Business Central är designat för att växa med ditt företag. Det är lätt att lägga till användare och moduler för utökad funktionalitet i takt med att behovet förändras, vilket säkerställer att du alltid har ett system som passar din verksamhets storlek och komplexitet. Kanske vill du börja använda Business Central med basfunktionalitet för att sedan skala upp genom att integrera mer avancerade analysverktyg och automatisera fler flöden som över tid kan stötta en större och mer komplex verksamhet.

Kopia av SoMe-169

4. Ökad kundnöjdhet

Business Central kan öka kundnöjdheten genom att förbättra orderhanteringen och kundservice. Genom att använda realtidsdata kan företag snabbare reagera på kundförfrågningar och beställningar. Dessutom möjliggör integrationen med CRM-funktioner en djupare förståelse för kundbehov och beteenden, så att dina medarbetare kan ge en mer personlig service och skapa riktade erbjudanden. Effektivare lagerhantering säkerställer att produkter är tillgängliga när de behövs, vilket minskar leveranstider och förbättrar den övergripande kundupplevelsen.
 

5. Integration och anpassningsmöjligheter med Business Central

Business Central fungerar sömlöst med andra Microsoft-produkter som Office 365 och med externa applikationer och tjänster via API:er. Det innebär att Business Central går att anpassa på många sätt beroende på verksamhetens behov.
 

6. Säkerhet och compliance - så skyddar Business Central dina data

Business Central är designat med IT- och informationssäkerhet i åtanke, vilket omfattar inbyggda säkerhetsfunktioner som rollbaserad åtkomstkontroll eller autentisering och kryptering av data. Microsoft investerar väldigt mycket resurser i att hålla en hög global standard och möta alla regelverk för dataskydd.

7. Mobilitet och tillgänglighet

Med Business Central har dina medarbetare access till informationen oavsett enhet, och därmed oavsett plats. Den typen av flexibilitet gör att affärsprocesser och insikter alltid finns tillgängliga.

Stärk din marknadsposition med Business Central

Att implementera Microsoft Business Central stärker ditt företags konkurrenskraft på flera sätt. Automatisera och effektivisera affärsprocesser, få viktiga insikter via realtidsdata, och skala upp på ett enkelt sätt när verksamheten växer. Förbättringar i kundnöjdhet, anpassningsbarhet, säkerhet och tillgänglighet, gör Business Central till en värdefull resurs för ökad effektivitet i hela verksamheten, bättre beslutsfattande och en starkare position på marknaden.
 
Prenumerera på bloggen

Få uppdateringar om nya inlägg

Vill du veta mer om våra pågående projekt och aktuella branschtrender? Vi berättar även om våra olika erbjudanden och sättet vi arbetar på för att hjälpa våra kunder att digitalisera sina verksamheter.

Fyll i din e-post för att prenumerera

Relaterat innehåll

Läs mer och låt dig inspireras

I vår kunnskapsbank har vi samlet vår beste innsikt fra det nordiske markedet. Her finner du vår svenske blogg og guider, samt våre norske kundecase.

Til bloggen