Blogg

Accigo sparar 20 ton CO2 genom att nudga sig mot en hållbarare värld

Accigos medarbetare har tillsammans med sina kollegor i systerbolagen inom Business Wellness Group, sedan länge ett stort engagemang för hållbarhet. Många av våra medarbetare brinner för att välja en livsstil som är hållbar, att utbilda sig i frågor som rör hållbarhet och att påverka sin omgivning i stort och smått mot ett hållbarare samhälle. Att arbeta och leva hållbart är en viktig del av vår gemensamma affärsfilosofi, Business Wellness (se film om Business Wellness).

Under tre veckor i maj och juni har bolagen i företagsgruppen utmanat varandra i en tävling att utföra flest klimatsparande ”deeds”. Vi har ställt team mot team och bolag mot bolag för att trigga tävlingsnerven hos varje medarbetare och resultatet har varit fantastiskt.

Accigo med systerbolag har genomfört 3588 klimatsmarta ”deeds” vilket har lett till en CO2-besparing på drygt 20 ton. Detta ska jämföras med en genomsnittlig svensk som släpper ut 8,1 ton årligen i sin framfart genom livet.

För att åstadkomma detta fantastiska resultat har Accigo samarbetat med företaget Deedster som, bland annat i samarbete med WWF, tagit fram en smart och unik tjänst för att genom gamification och nudging hjälpa individer att göra klimatsmarta val i sin vardag.

- Det har varit riktigt spännande att se hur alla engagerade medarbetare kastat sig in i Deedsters klimatresa. Business Wellness Group har på ett konkret sätt både visat att verktyget verkligen fungerar som det är tänkt, och att klimatfrågan i sig engagerar, säger Niclas Persson VD på Deedster

- Genom appen har vi på ett inspirerande och lärorikt sätt fått lära oss hur mycket vi som individer och hur vi som bolag kan påverka klimatutvecklingen, säger Johan Jansson på Accigo.

De vinnande lagen från Accigo och Centigo får 10.000 kronor var att skänka till valfri välgörenhetsorganisation.

Vill du veta mer om Accigo och Business Wellness Group kontakta

Ola Brehm, ola.brehm@accigo.se

Prenumerera på bloggen

Få uppdateringar om nya inlägg

Vill du veta mer om våra pågående projekt och aktuella branschtrender? Vi berättar även om våra olika erbjudanden och sättet vi arbetar på för att hjälpa våra kunder att digitalisera sina verksamheter.

Fyll i din e-post för att prenumerera

Relaterat innehåll

Läs mer och låt dig inspireras

Accigo Partner

Chefslöst!

Accigo har avvecklat VD-rollen och drivs helt utan chefer Under 2018 gjorde Accigo organisatoriska...

Läs mer

I vår kunnskapsbank har vi samlet vår beste innsikt fra det nordiske markedet. Her finner du vår svenske blogg og guider, samt våre norske kundecase.

Til bloggen