Blogg

Jobba hemifrån med bibehållen säkerhet och effektivitet

Har du svårt att genomföra dina vanliga arbetsuppgifter när du jobbar hemifrån? Kommer du inte åt de filer eller den data du behöver för att kunna genomföra ditt arbete? Tvingas du åka till kontoret för att överhuvudtaget kunna genomföra ditt arbete? Detta är utmaningar som anställda och företag ställs inför när krav på att kunna jobba hemifrån eller från andra platser än kontoret uppstår.

Många arbetare är idag beroende av att komma åt filer som lagras på lokala databaser som endast går att komma åt från kontoret. Jobbar de hemifrån kan det medföra att de inte får tillgång till de filer eller den data de behöver på ett säkert sätt. En annan utmaning uppstår när de anställda tvingas jobba skiljt från varandra. Det medför att det blir svårare att dela dokument och säkerställa att alla har tillgång till samma data.

Med Microsofts Common Data Service kan ni på ett snabbt och säkert sätt lyfta upp er databas i molnet för att era anställda ska kunna komma åt sina filer även när de jobbar hemifrån. Alla anställda kommer åt samma information och risken att de exponerar känslig information genom att de sparar dokument på alternativa platser som till exempel dropbox eller lokalt på skrivbordet minskar. Med Common Data Service inbyggda behörighetskontroll är det dessutom enkelt att säkerställa att rätt personer kommer åt rätt data och det går att bibehålla nuvarande säkerhetskrav.

Vi på Accigo har en lång erfarenhet av att hjälpa våra kunder med att förflytta sig till molnet för att ge deras anställda en ökad mobilitet i arbetet och öka datasäkerheten. Att sätta upp en databas i Common Data Service och integrera den med er befintliga databas tar endast ett par timmar. Rent tekniskt kan processen sammanfattas i de fyra följande stegen.

  • Installera en lokal gateway till Common Data Service
  • Sätta upp ett dataflöde för hämtning av den information som ska tillgängliggöras
  • Behörighetstyra vem som ska få tillgång till informationen
  • Publicera en applikation för att läsa information på valfri enhet som till exempel padda, mobil eller laptop
Prenumerera på bloggen

Få uppdateringar om nya inlägg

Vill du veta mer om våra pågående projekt och aktuella branschtrender? Vi berättar även om våra olika erbjudanden och sättet vi arbetar på för att hjälpa våra kunder att digitalisera sina verksamheter.

Fyll i din e-post för att prenumerera

Relaterat innehåll

Läs mer och låt dig inspireras

I vår kunnskapsbank har vi samlet vår beste innsikt fra det nordiske markedet. Her finner du vår svenske blogg og guider, samt våre norske kundecase.

Til bloggen