Blogg

Därför borde ni välja Azure när ni ska flytta till molnet

Investeringarna i molnbaserad infrastruktur har ökat med över 34% från förra året och har därmed, för första gången, gått förbi traditionella (On-premises) IT-investeringar (som under samma period sjönk med 8%). Anledningen att företag uppgraderar till molnet är att det helt enkelt är en bättre lösning för många. Skillnaden mellan On-premises och molnet handlar främst om minskade kostnader, skalbarhet, snabb provisionering av resurser och att någon annan hanterar infrastrukturen (så du kan fokusera på affärsdrivande delar i din verksamhet). 

Molnlösningar delas vanligtvis in i tre olika kategorier: privat, publik eller hybrid. Privat och publik handlar om 100%-iga molnlösningar där man antingen delar på resurserna med andra eller har dem helt för sig själv. Hybrid är den kanske mest spännande lösningen där man kombinerar On-premises med molnet. Det är faktiskt så att i en undersökning från 2019 uppgav 69% att de siktar på en hybrid-strategi.

I detta blogginlägg ska vi gå igenom vilka fördelar Microsoft Azure har, hur hybridmiljöer fungerar och hur Azure Migrate kan hjälpa er i övergången från On-premises till molnet.

Rekommenderad checklista: De bästa sätten att optimera dina kostnader i Azure Effektiva sätt att spara pengar i molnet Hämta checklistan nu

Varför Azure?

Azure är Microsofts molnplattform som kretsar kring säkerhet i världsklass, flexibilitet, kostnadseffektivitet och specialanpassningar. 

 1. Ni omvandlar era fasta kostnader (CapEx) till lägre löpande kostnader (OpEx). 

  1. Azure erbjuder flera betalningsmodeller såsom reserverade instanser på 1 eller 3 år.

  2. Hybrid-förmånen som innebär att du kan ta med dina lokala Windows Server- och SQL Server-licenser med aktiv Software Assurance eller prenumerationer till Azure

  3. Spot-datorer där du kan nyttja oanvänd Azure-beräkningskapacitet för arbetsbelastningar som kan avbrytas.

 2. Skalbarheten i Azure möjliggör förändringar i takt med att arbetsbelastningen förändras. Om er verksamhet får en högre belastning kan Azure enkelt lägga till flera instanser som sedan tas bort när belastningen minskar igen. 

 3. Microsoft tar hand om säkerheten. Microsoft har 3 500 säkerhetsexperter och lägger över 1 miljard USD på forskning och utveckling för säkerheten i Azure. Utöver det har deras datacenter hög säkerhet och riktigt bra skydd vid naturkatastrofer. Ni kan dessutom välja att lagra er data på olika geografiska platser för att ytterligare öka säkerheten.

 4. Ni sparar värdefull tid. Istället för att spendera timmar på att planera, konfigurera och installera virtuella maskiner kan ni sätta upp allt på några minuter med hjälp av Azure. 

Hur fungerar en hybridmiljö i Azure?

Om ni inte vill flytta helt till Azure utan vill behålla några servrar On-premises, kan ni nyttja Azures hybrid-modell. På detta sätt kan ni behålla delar av er miljö lokalt och flytta det som ger mest affärsnytta till Azure En hybridmiljö innebär att ni snabbt kan sätta upp nya virtuella maskiner istället för att köpa in ny hårdvara vid tillfälliga trafiktoppar. Ni betalar endast för de resurser ni använder och kan själva bestämma vad som ska lagras lokalt och vad som ska lagras på molnet.

Flytta smidigt från On-premises till molnet med Azure Migrate

Azure Migrate är en central plats med verktyg för att kunna identifiera, utvärdera och migrera arbetsbelastningar till Azure. Ni får alla verktyg och riktlinjer som ni kan behöva för att övergå till molnet. Ni kan även spåra era framsteg och se intelligenta insikter om migreringen.

Testa dig! Betalar du för mycket för Azure? Gör vårt quiz och se om du har koll på kostnaderna i din molnmiljö – eller om du kan använda resurserna ännu mer effektivt. Till quizet

Prenumerera på bloggen

Få uppdateringar om nya inlägg

Vill du veta mer om våra pågående projekt och aktuella branschtrender? Vi berättar även om våra olika erbjudanden och sättet vi arbetar på för att hjälpa våra kunder att digitalisera sina verksamheter.

Fyll i din e-post för att prenumerera

Relaterat innehåll

Läs mer och låt dig inspireras

I vår kunnskapsbank har vi samlet vår beste innsikt fra det nordiske markedet. Her finner du vår svenske blogg og guider, samt våre norske kundecase.

Til bloggen