Blogg

Åtta tips till hängmattan om den digitala nutiden

Är det snart dags för semester? Har du lovat dig själv att djupdyka i ett ämne på semestern och komma tillbaka till jobbet med nyvunnen kunskap? Vi har samlat våra åtta bästa tips som förklarar den digitala värld vi lever i. Nu är det upp till dig att läsa, lyssna och förstå. Glad sommar önskar vi på Accigo!

 

1. Get digital or die trying (Bok)

Mycket läsvärd bok som fokuserar på hur du genomför både en inre och yttre digitalisering.

Skriven av Arash Gilan och Jonas Hammarberg.

 

2. Amy Webb (Videopresentation, trendrapport)

Amy är ett geni och allt hon skriver och säger är värt att kika på. Hon är grundare av Future Today Institute där de, bland annat, gör den årliga rapporten “Emerging Tech Trends Report”. 2013 höll hon dessutom ett väldigt uppskattat TED-talk, “How I hacked online dating” som du borde ta dig tid att titta på.

 

3. Power Moves (Ljudbok)

Vad händer egentligen när synen på makt förändras? När ett eget kontor och chefstitel inte längre spelar någon roll? Adam Grant är en organisationspsykolog och författare som skrivit många bra och läsvärda böcker. Denna om makt får du inte missa.

 

4. Digitalpodden (Podd)

Koppla in hörlurarna och starta gräsklipparen för denna kommer du inte kunna slita dig från! Digitalpodden, skapad av DI, utforskar de vassaste digitala affärsidéerna i vår nutid.

 

5. How it works: internet of things (YouTube-klipp)

Oldie but goldie! Denna animerade gobit från 2015 är fortfarande en av de bästa när det kommer till att förklara fenomenet Internet Of Things (IoT). Med en längd på 3:38 hinner du precis sträcka på benen och slänga på en panna kaffe.

 

6. Den digitala draken (Podd)

Vad händer egentligen på den digitala fronten i Kina? Det förklarar Jacob Loven och Tom Xiong i deras podd Den digitala draken. Tom Xiong är serieentreprenör och driver idag startup:en Move Shanghai. Jacob Lovén är en nyfiken detaljnörd som tidigare har jobbat med digital affärsutveckling för MTGx, Klarna och Schibsted. 

 

7. The digital swirl is real (Blogg)

Seth Godin levererar gång på gång läsvärda böcker och blogginlägg i kombination med oförglömliga föreläsningar och inspirationssnack. Du borde läsa allt han skriver men om du ska börja med något litet, ungefär som en kaka till kaffet, bör du läsa hans blogginlägg om “The digital swirl” som lyfter frågan kring hur våra hjärnor ska hantera den nya digitala verkligheten som vi lever i.

 

8. Anders Hansen, sommar i P1 (Radioavsnitt)

Digitalisering, Internet of Things, ny teknik och allt annat. Vi (och förmodligen du eftersom att du läst såhär långt) spenderar rätt så mycket tid framför en skärm både i jobbet och på fritiden. Vad har egentligen vår nutid med skärmar och konstanta intryck för påverkan på välmåendet? Anders Hansen, överläkare i psykiatri & författare, har skrivit flera bra böcker som berör ämnet. Hans sommarprat är en riktig tankeväckare som du inte får missa!

 

Där har du våra bästa tips, hoppas att du får en riktigt skön och intressant semester!

Solhälsning från oss,

Accigo

Prenumerera på bloggen

Få uppdateringar om nya inlägg

Vill du veta mer om våra pågående projekt och aktuella branschtrender? Vi berättar även om våra olika erbjudanden och sättet vi arbetar på för att hjälpa våra kunder att digitalisera sina verksamheter.

Fyll i din e-post för att prenumerera

Relaterat innehåll

Läs mer och låt dig inspireras

I vår kunnskapsbank har vi samlet vår beste innsikt fra det nordiske markedet. Her finner du vår svenske blogg og guider, samt våre norske kundecase.

Til bloggen