Blogg

Användarna är nyckeln för en lyckad uppgradering till Dynamics 365

Det är många som funderar över hur de rent praktiskt ska uppgradera från sin Dynamics AX-lösning till Dynamics 365. Förutom tekniska frågor rörande bland annat kompatibilitet och säkerhet är det även många som är oroliga över hur mycket tid och resurser ett uppgraderings-projekt kommer att sluka. Det många glömmer att fråga sig är hur de ska få med alla användare på tåget.
 
Det finns alltid ett visst motstånd till förändring, med all rätt. Förändringar när det gäller IT-system kommer ofta med nya arbetssätt, nya verktyg och ofta en hel del strul i början. Historiskt sett har processen varit rätt så bufflig när det gäller att implementera nya IT-system där fokus har legat på den tekniska lösningen utan prioritet på parametrar som verksamhetsnytta och användarvänlighet. Idag behöver det inte se ut så längre, det finns bättre processer och smartare system som gör det möjligt att arbeta med digitalisering på ett sätt som främjar hela verksamheten.
 
Om du skulle ta hela din Dynamics AX-lösning och flytta till Dynamics 365 i ett svep, då skulle det bli ett projektet som slukar stora delar av dina resurser. Förutom att det är kostsamt och tidskrävande att initiera stora IT-projekt kan det även vara dåligt ur ett användarperspektiv där de dagliga arbetsverktygen kommer påverkas och risken är hög att det blir en negativ inställning internt till de nya systemen vilket ofta påverkar lönsamheten.
 
Ladda ner vår guide!  5 viktiga punkter för att uppgradera ett system på bästa sätt med användaren i  fokus  Undvik trassel i det dagliga arbetet genom att fokusera på rätt saker när det  är dags att uppgradera systemet Hämta guiden
 
Att dela upp projektet i mindre etapper kommer generera många små vinster längs vägen och på så sätt bidra till ett positivt momentum internt, vilket ökar sannolikheten för att alla användare ska ta till dig verktygen.
 
Vi har tagit fram en metod som vi kallar för SafeRisk to Cloud som innebär att vi delar upp projektet i mindre steg för att du själv ska kunna styra hur uppgraderingen går till; både när det gäller takt och omfattning. Det viktiga är inte att flytta allt på en gång, det viktiga är att komma igång och att ha en bra och pålitlig agil process som tillåter förändringar längs vägen. 
 
Mer information om SafeRisk to Cloud hittar du här.
Johan Svenungsson
Skrivet av

Johan Svenungsson

Affärsområdesansvarig Business Application Pionjär som arbetat med Dynamics 365 for Finance & Operations (Dynamics AX/Axapta) sedan det lanserades i Sverige 1998. Jag har en bakgrund som utvecklare, development lead och teknisk lösningsarkitekt och är nu ansvarig för Accigos affärsområde Business Application. Erfarenheten inom ledarskap sträcker sig från ideella organisationer, via Försvarsmakten, till näringslivet. Jag har arbetat med värdebaserad kundutveckling i över 20 år.

Se alla inlägg av Johan Svenungsson
Prenumerera på bloggen

Få uppdateringar om nya inlägg

Vill du veta mer om våra pågående projekt och aktuella branschtrender? Vi berättar även om våra olika erbjudanden och sättet vi arbetar på för att hjälpa våra kunder att digitalisera sina verksamheter.

Fyll i din e-post för att prenumerera

Relaterat innehåll

Läs mer och låt dig inspireras

I vår kunnskapsbank har vi samlet vår beste innsikt fra det nordiske markedet. Her finner du vår svenske blogg og guider, samt våre norske kundecase.

Til bloggen