Blogg

Användarna är nyckeln för en lyckad uppgradering till Dynamics 365

Det är många som funderar över hur de rent praktiskt ska uppgradera från sin Dynamics AX-lösning till Dynamics 365. Förutom tekniska frågor rörande bland annat kompatibilitet och säkerhet är det även många som är oroliga över hur mycket tid och resurser ett uppgraderings-projekt kommer att sluka. Det många glömmer att fråga sig är hur de ska få med alla användare på tåget.
 
Det finns alltid ett visst motstånd till förändring, med all rätt. Förändringar när det gäller IT-system kommer ofta med nya arbetssätt, nya verktyg och ofta en hel del strul i början. Historiskt sett har processen varit rätt så bufflig när det gäller att implementera nya IT-system där fokus har legat på den tekniska lösningen utan prioritet på parametrar som verksamhetsnytta och användarvänlighet. Idag behöver det inte se ut så längre, det finns bättre processer och smartare system som gör det möjligt att arbeta med digitalisering på ett sätt som främjar hela verksamheten.
 
Om du skulle ta hela din Dynamics AX-lösning och flytta till Dynamics 365 i ett svep, då skulle det bli ett projektet som slukar stora delar av dina resurser. Förutom att det är kostsamt och tidskrävande att initiera stora IT-projekt kan det även vara dåligt ur ett användarperspektiv där de dagliga arbetsverktygen kommer påverkas och risken är hög att det blir en negativ inställning internt till de nya systemen vilket ofta påverkar lönsamheten.
 
Att dela upp projektet i mindre etapper kommer generera många små vinster längs vägen och på så sätt bidra till ett positivt momentum internt, vilket ökar sannolikheten för att alla användare ska ta till dig verktygen.
 
Vill du veta mer? Kontakta oss gärna.
Prenumerera på bloggen

Få uppdateringar om nya inlägg

Vill du veta mer om våra pågående projekt och aktuella branschtrender? Vi berättar även om våra olika erbjudanden och sättet vi arbetar på för att hjälpa våra kunder att digitalisera sina verksamheter.

Fyll i din e-post för att prenumerera

Relaterat innehåll

Läs mer och låt dig inspireras

I vår kunnskapsbank har vi samlet vår beste innsikt fra det nordiske markedet. Her finner du vår svenske blogg og guider, samt våre norske kundecase.

Til bloggen