Blogg

Viktigaste digitaliserings-trenderna 2020

I vårt arbete följer vi på Accigo våra kunder på deras digitala resor och samlar på oss insikter och lärdomar som vi delar med oss av i detta inlägg. Sammanfattningsvis handlar det om att det pågår ett skifte inom digitaliseringen där det primära fokuset flyttas från teknik till människa och hur vi använder tekniken.

Detta diskuterades under förra årets frukostseminarium “Den hälsosamma digitala arbetsplatsen” där Birgitta Ekman Lissgärde från Vattenfall var gästtalare. Inför 2020 höll vi i ytterligare ett frukostseminarium med samma tema där vi bland annat hade med oss Christine Poulsen och Fredrik Lundberg från ISS Facility Services.  Även Magnus Känngård från SEB  var gästtalare och inspirerade och delade med sig av sina insikter från Den hälsosamma digitala resan.

Utifrån de insikter och lärdomar vi samlat in från våra kunders digitala resor har vi sammanställt en lista med viktiga digitaliseringstrender under 2020:

 1. Vi måste vänja oss vid ständig förändring
  Förändringsresan består till liten del av teknik och till stor del av att ändra våra arbetssätt och få människor att vänja sig vid ständig förändring.

 2. Gamla tekniska system kommer behöva stängas ned till förmån för nya
  För att bryta gamla vanor och beteenden och börja använda nya system på rätt sätt behöver gamla system stängas ned.

 3. Ledningen behöver engagera sig mycket tidigare och leva förändringen
  För att skapa trovärdighet och trygghet i organisationer behöver vi leda förändring genom att leva förändring, det vill säga ”walk the talk

 4. Det ställs högre krav på transparens och information kring våra digitala arbetsverktyg
  Tydliga riktlinjer och förutsättningar kring användning av system inom organisationen behöver kommuniceras kontinuerligt till verksamheten.

 5. Agila arbetssätt över organisationsgränserna är ett måste
  Det är när vi arbetar kors över organisationen som riktigt värde och effekt kan skapas. För att hänga med i digitalisering och globalisering behöver vi en snabbrörlig organisation som skapas med hjälp av agila arbetssätt.

 6. Chefernas roll i digitalisering skiftar från operativt till coachande
  En kulturförändring krävs eftersom framtidens ledare kommer ha som huvuduppgift att undanröja hinder medan personer i andra roller driver själva utvecklingen.

  Ladda ner vår guide! Så här skapar ni en digital kultur I snitt är det endast 34% av användarna som direkt tar till sig den nya tekniken, övriga måste få hjälp och stöd för att komma igång. I den här guiden går vi igenom de fem viktigaste delarna som behövs för att lyckas med den inre digitaliseringen. Hämta guiden

Prenumerera på bloggen

Få uppdateringar om nya inlägg

Vill du veta mer om våra pågående projekt och aktuella branschtrender? Vi berättar även om våra olika erbjudanden och sättet vi arbetar på för att hjälpa våra kunder att digitalisera sina verksamheter.

Fyll i din e-post för att prenumerera

Relaterat innehåll

Läs mer och låt dig inspireras

Accigo Partner

Chefslöst!

Accigo har avvecklat VD-rollen och drivs helt utan chefer Under 2018 gjorde Accigo organisatoriska...

Läs mer

I vår kunnskapsbank har vi samlet vår beste innsikt fra det nordiske markedet. Her finner du vår svenske blogg og guider, samt våre norske kundecase.

Til bloggen