Välkommen till Accigos blogg

 

Vill du veta mer om våra pågående projekt och aktuella branschtrender? Vi berättar även om våra olika erbjudanden och sättet vi arbetar på för att hjälpa våra kunder att digitalisera sina verksamheter.

Skiftar digitaliseringens fokus från teknik till människa? Sex trender inför 2020

 

fredag 6/12 2019 08:5

Under året har vi följt våra kunder på deras digitala resor och samlat på oss en del insikter och lärdomar som vi delar med oss av i detta inlägg. Sammanfattningsvis handlar det om att det just nu pågår ett skifte inom digitaliseringen där det primära fokuset flyttas från tekniken till att nu fokusera på människorna och hur vi använder tekniken.

Detta var också något som diskuterades under vårens frukostseminarium “Den hälsosamma digitala arbetsplatsen” där vi grävde lite djupare i vad det mänskliga fokuset kan komma att innebära. Nu har vi genomfört ytterligare ett frukostseminarium med samma tema där vi bland annat hade med oss Christine Poulsen samt Fredrik Lundberg från ISS Facility Services och Magnus Känngård från SEB som inspirerade och delade med sig av sina insikter från Den hälsosamma digitala resan.

Utifrån de insikter och lärdomar vi samlat in från våra kunders digitala resor har vi sammanställt en lista med digitaliseringstrender under 2020:

 1. Vi måste vänja oss vid ständig förändring
  Förändringsresan består till en liten del av teknik och till stora delar av att vi behöver ändra våra arbetssätt och få oss människor att vänja oss vid ständig förändring.

 2. Fler gamla tekniska system kommer behöva stängas ned till förmån för nya system
  För att bryta gamla vanor och mönster och börja använda de nya systemen behöver gamla system stängas ned.

 3. Ledningen behöver engagera sig mycket tidigare och själva leva förändringen
  För att skapa en trovärdighet och trygghet i organisationen behöver vi leda förändring genom att leva förändring.

 4. Det ställs högre krav på transparens och information kring våra digitala arbetsverktyg
  Tydliga riktlinjer och förutsättningar kring användning av systemen inom organisationen behöver kommuniceras kontinuerligt till verksamheten.

 5. Agila arbetssätt över organisationsgränserna är ett måste
  Det är när vi arbetar kors över organisationen som riktig effekt kan skapas och för att hänga med i digitalisering och globalisering behöver vi en snabbrörlig organisation som skapas med hjälp av agila arbetssätt.

 6. Chefernas roll i digitaliseringen skiftar från operativt till coachande
  En kulturförändring krävs då framtidens ledare kommer ha som huvuduppgift att undanröja hinder och andra roller istället driver utveckling.

Rekommenderad guide: Så här skapar ni en digital kultur Här är de 5 viktigaste delarna för att lyckas med er digitalisering Hämta guiden

Lisa Lindvall

Skrivet av

Lisa Lindvall

Skiftar digitaliseringens fokus från teknik till människa? Sex trender inför 2020

 

fredag 6/12 2019 08:5

Lists by Topic

Sortera efter kategori

Senaste inläggen