Blogg

Microsoft öppnar ett av världens mest hållbara datacenter i Sverige

Under Microsoft Sustainable Transformation Summit Sweden meddelade idag Hélène Barnekow, vd på Microsoft Sverige, att de under 2021 kommer öppna en ny datacenterregion i Sverige som omfattar Gävle, Sandviken och Staffanstorp.
 
Att microsoft öppnar datacenter i Sverige är fantastiskt på många sätt. För organisationer inom exempelvis finansiella tjänster och offentlig sektor, som behöver lokala datacenter för att lagra sin data, är detta helt avgörande för deras fortsatta digitalisering och möjligheten att nyttja Microsofts molntjänster för sin datalagring.
På Accigo ser vi digitalisering som en katalysator för en mer hållbar värld och att nu få tillgång till en datacenterregion som är en av världens mest hållbara betyder väldigt mycket för både oss och våra kunder.
– Johan Svenungsson, Accigo
Utöver lagringen av data i Sverige kommer den nya datacenterregionen bidra till en lägre klimatpåverkan, eftersom att det blir ett av världens mest hållbara datacenter. De kommer bland annat drivas av 100 procent förnybar energi och certifieras för att vara nollavfallsanläggningar, som säkerställer återvinning för en cirkulär ekonomi. 
 
Analysföretaget The Footprint Firm uppskattar de totala utsläppen från on-prem-lösningar (lokala serverlösningar) i Sverige till ungefär 395 000 ton koldioxid per år. WSP berättar i en rapport att att Microsofts molntjänster är upp till 98 procent mer koldioxideffektiva än traditionella serverlösningar.
 
Microsofts molnregion i Sverige kommer att innefatta samtliga Accigos fokussatsningar – Microsoft Azure, Microsoft 365 (fd Microsoft Office 365), Microsoft Dynamics 365 och Power Platform
 
2019 arbetade vi, tillsammans med branschkollegor, fram och skrev under Digitaliseringskonsultbranschens Färdplan för fossilfri konkurrenskraft. Alla har ett ansvar att bidra till en hållbar värld på de sätt de kan. Vår viktigaste uppgift är att hjälpa företag, att med ny teknik, förändra sin verksamhet för att bli långsiktigt hållbara och minimera påverkan på vår värld. Med modern teknik ges helt nya möjligheter till innovation och disruptiv förändring, som är nödvändig för att vi ska nå FN:s klimatmål.

 

Johan Svenungsson
Partner, Accigo AB
johan.svenungsson@accigo.se
+46 704 10 57 49 

För mer information – se Microsofts blogginlägg.  

Prenumerera på bloggen

Få uppdateringar om nya inlägg

Vill du veta mer om våra pågående projekt och aktuella branschtrender? Vi berättar även om våra olika erbjudanden och sättet vi arbetar på för att hjälpa våra kunder att digitalisera sina verksamheter.

Fyll i din e-post för att prenumerera

Relaterat innehåll

Läs mer och låt dig inspireras

I vår kunnskapsbank har vi samlet vår beste innsikt fra det nordiske markedet. Her finner du vår svenske blogg og guider, samt våre norske kundecase.

Til bloggen