Blogg

Digital transformation för ett hållbart Sverige

Accigo har valt att ansluta sig till den nybildade föreningen Digitaliseringskonsulterna, en ideell förening vars syfte är att accelerera branschens strategiska arbete för ett smart och fossilfritt samhälle efter Coronakrisen. Nu lanseras även initiativets digitala plattform med löftet om att stötta politik, näringsliv och offentlig sektor i att se och använda digitaliseringens möjligheter för klimatsmart omställning.

För att Sverige ska bli klimatneutralt till 2045 kommer det krävas en transformation av hela samhället. De lösningar som digitalisering möjliggör och som vi hjälper våra kunder att implementera har mycket stor potential att minska de globala utsläppen av växthusgaser.

Accigo har sedan 2018 varit delaktig i att ta fram branschens Färdplan för fossilfri konkurrenskraft på uppmaning av Regeringen. Att nu vara delaktig i bildandet av Digitaliseringskonsulterna, och ta en plats i styrelsen, är en naturlig fortsättning på vårt engagemang för en hållbarare framtid. Genom vårt medlemskap i föreningen vill vi hjälpa samhället att se och använda digitaliseringens möjligheter. Medlemskapet innebär att vi aktivt stöttar politik, näringsliv och offentlig sektor i att förstå hur Sverige, genom digitalisering och innovation, snabbt kan transformeras till ett fossilfritt välfärdssamhälle med ökad konkurrenskraft och tillväxt som följd.
 

Pandemin har tvingat organisationer och företag att bli mer digitala. Nu är tiden inne att se möjligheterna med digitalisering och påbörja en verklig digital transformation. För ett hållbarare  samhälle och långsiktig utveckling - för framtiden! 

- Johan Svenungsson, styrelseledamot Digitaliseringskonsulterna och Partner på Accigo

 

Lär dig mer om föreningens ambition här: Digitaliseringskonsulterna accelererar sitt strategiska arbete för ett smart och fossilfritt samhälle efter Coronakrisen


Digitaliseringskonsulterna logo

#digital4climate

Prenumerera på bloggen

Få uppdateringar om nya inlägg

Vill du veta mer om våra pågående projekt och aktuella branschtrender? Vi berättar även om våra olika erbjudanden och sättet vi arbetar på för att hjälpa våra kunder att digitalisera sina verksamheter.

Fyll i din e-post för att prenumerera

Relaterat innehåll

Läs mer och låt dig inspireras

I vår kunnskapsbank har vi samlet vår beste innsikt fra det nordiske markedet. Her finner du vår svenske blogg og guider, samt våre norske kundecase.

Til bloggen